Animated Graphics, Animated Gif,  Animated Gifs,  Animated Flowers, Color Splash, Flowers, Keefers Pictures, Images and Photos
Κάθε ομορφιά είναι αιωνιότητα. Ό,τι βλέπω, ό,τι ακούω, ό,τι αγγίζω, χώμα, αέρας, φως, είναι μέρος της αιωνιότητας. Αιωνιότητα δεν είναι ό,τι αντέχει στο χρόνο - γιατί τότε θα’χαν τα πρωτεία οι πολυκατοικίες και οι ουρανοξύστες - αλλά ό,τι σφραγίζει μια στιγμή ανεπανάληπτα.Λιλή Ζωγράφου

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Η γιγαντομαχία περί της ουσίας Μάρτιν Χαϊντέγκερ


..."Οι Κορυφές των βουνών χαρακτηρίζονται από το ύψος τους και όχι από την ύλη τους. Η ύλη μεταφέρεται στην πεδιάδα, το ύψος όχι. Το ερώτημα "Γιατί να υπάρχει ο κόσμος;" σημαδεύει προς κορυφαίες συνειδητοποιήσεις. Γι' αυτό και η κατάκτησή του ισοδυναμεί με κατάκτηση απρόσυτης κορυφής.
Ο λόγος παρατάσει αναγκαίως τις προτάσεις του, που στην πεδινή συνείδηση φαίνονται δρόμος πεδινός. Και όμως μια εγρήγορη και προβληματισμένη συνείδηση βλέπει μέσα από τον παρατακτικό λόγο τις εξάρσεις και τους γκρεμούς, τα προσιτά και τα απρόσιτα. Οι μεγάλες συνειδήσεις είναι ορεσίβιες. Διότι το αληθές τοπίο της υπάρξεως είναι ορεινό".

6 σχόλια:

Μηθυμναίος είπε...

Τάδε έφη Μάρτιν Χαϊντέγκερ διά της... Mareld!!!

mareld είπε...

Ναι! Φίλε μου!
Το Είναι και η ουσία του.
Φιλάκια!

μαριάννα είπε...

Και πώς να μη συμφωνήσω ως γέννημα των Λευκών Ορέων και λατρεύοντας τις Άλπεις; Παράξενη που είναι η ζωή... Από τα Λευκά Όρη στις Άλπεις. Όταν μας έλκει κάτι, μας έλκει για τα καλά!
Καλημέρα κι από δω! Φιλάκια!!!

mareld είπε...

Nardaki moy!
Μόλις θα έκλεινα για να βγω και κάτι με πισωγύρισε.
Για έλξη υακινθάκι μου καλύτερα να μην μιλάμε..
Να περνάς όμορφα!
Φιλιά!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Είχα λίγη ώρα το απόγεμα και περιδιάβασα τα μέρη σου. Χρώματα, λέξεις, ευωδιές. Εξαιρετικοί στίχοι, αγαπημένα ποιήματα, ονειρικά τοπία.
...Και να φανταστείς πως τον έχω κακολογήσει στη ζωή μου τον υπολογιστή!..
Να πω ένα ευχαριστώ μόνο.

mareld είπε...

Καλώς το Διονύση μας!
Και εγώ τα ίδιο έκανα. Αναγκάστηκα να μάθω για τη δουλιά μου αλλά τον απέφευγα. Τώρα βλέπω ότι είναι πλούτος ατέλειωτος. Έχεις όλη τη γνώση στο τραπέζι σου.
Χαίρομαι που σου αρέσει το περιεχόμενο και το απολαμβάνεις.
Σχεδόν πριν ένα μήνα τα άρχισα και έχω μεράκι. Σιγά-σιγά θα γίνουν γνωστά και πιστεύω είναι καλό για
για όλους.
Να έχεις ένα καλό βράδυ!