Κάθε ομορφιά είναι αιωνιότητα. Ό,τι βλέπω, ό,τι ακούω, ό,τι αγγίζω, χώμα, αέρας, φως, είναι μέρος της αιωνιότητας. Αιωνιότητα δεν είναι ό,τι αντέχει στο χρόνο - γιατί τότε θα’χαν τα πρωτεία οι πολυκατοικίες και οι ουρανοξύστες - αλλά ό,τι σφραγίζει μια στιγμή ανεπανάληπτα.Λιλή Ζωγράφου

Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

«Η προπαγάνδα είναι για τη δημοκρατία ό,τι είναι η βία για τον ολοκληρωτισμό» Νόαμ Τσόμσκι

«Ο αναρχισμός είναι μια τάση στην ιστορία της ανθρώπινης σκέψης και δράσης, η οποία αναζητεί να αναγνωρίσει καταναγκαστικές, εξουσιαστικές και ιεραρχικές δομές κάθε είδους και να αμφισβητήσει τη νομιμότητά τους. Και αν δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη νομιμότητά τους, πράγμα το οποίο και συμβαίνει συνήθως, οφείλει να εργασθεί ώστε να τις υπονομεύσει και να επεκτείνει την προοπτική της ελευθερίας»
Θεωρείται ως ένα από τα «σημαντικότερα ντοκιμαντέρ που έγιναν ποτέ» γιατί πολύ απλά εξακολουθεί να είναι και σήμερα το ίδιο επίκαιρο με τη χρονιά που βγήκε στις αίθουσες (1992). Αστείο, προκλητικό και απρόσμενα «ευανάγνωστο», το ντοκιμαντέρ αυτό είναι μια συνένωση εικόνων και ιδεών οι οποίες εξερευνούν την πολιτική δράση του αντιφατικού συγγραφέα, γλωσσολόγου και φιλοσόφου, Νόαμ Τσόμσκι, αυτόν που οι New York Times χαρακτήρισαν ως τον πιο σημαντικό διανοούμενο των ημερών μας.
Ο ίδιος, καταφέρνει με περισσή άνεση να αποδείξει πώς η Αμερικανική κυβέρνηση, με τη συνεργασία όλων των Μέσων (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, κινηματογράφος κλπ) παράγει μια αποτελεσματική προπαγανδιστική μηχανή, με σκοπό να διαχειριστεί τις συνειδήσεις όλων των Αμερικανών πολιτών.


Παραγωγή:Καναδά
Σκηνοθέτης: Peter Wintonick, Mark Achbar


Πληροφοφίες για τον Νόαμ Τσόμσκι στα:
http://en.wikipedia.org/wiki/Noam_Cho... (Αγγλικά)

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%C... (Ελληνικά)1 σχόλιο:

Robopsychologist είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα βιντεάκια - και επίσης οι πίνακες του kush είναι φοβεροί... Ο Dali των ημερών μας...